Служителите на Изпълнителната агенция  Автомобилна администрация“ обявиха стачна готовност. Те

...
Служителите на Изпълнителната агенция  Автомобилна администрация“ обявиха стачна готовност. Те
Коментари Харесай

Служителите на Изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ със стачна готовност

Служителите на Изпълнителната организация   " Автомобилна администрация “ оповестиха протестна подготвеност. Те заплашиха, че ще спрат работа незабавно след Нова година и ще основат транспортен безпорядък, в случай че не получат двойно нарастване на заплатите си.

Инспекторите от ДАИ стачкуват и против неприятните условия на труд. В администрацията работят към 400 чиновници. Една от тях е Антоанета Попова, чиято брутна заплата е 700 лв.. Толкава получават и сътрудниците ѝ в системата, съобщи Нова телевизия.

„ На ръба сме в действителност. Цените се подвигат непрекъснато.  Трудно се устояваме ”, показа тя.

Служителите на ДАИ са изпратили към този момент декларация да премиера, министъра на финансите и на превоза с искане от началото на идната година трудовите им хонорари да се усилят двойно.

От година и половина чиновниците в държавната организация настояват, че не са получавали средства за работно и униформено облекло. Настояват и за възнаграждение на изключителния труд. В доста от административните помещение на Дунав мост изискванията са мизерни. Принудени са да носят от у дома бюра и столове.

От транспортното министерство оповестиха, че заплатите ще бъдат вдигнати с 10 %. Отпуснати са към този момент над милион и половина лв. за работно облекло и ремонт на пространствата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР